22 Haziran 2017 Perşembe

Cold Brew (Soğuk Demleme) ile İlgili Bilmediginiz 5 Şey

Cold Brew (Soğuk Demleme) ile İlgili Bilmediginiz 5 Şey

 

1. Cold Brew kahve Toddy kahve olarak da bilinir.

Todd Simpson adındaki bir kimya mühendisi yüksek sıcaklığın istenmeyen aromaları da ortaya çıkardığını keşfetti. Kavrulmuş kahve çekirdeğine demleme sırasında açığa çıkan birçok bileşen vardır. Bunların bazıları sadece yüksek sıcaklığa maruz kalınca ortaya çıkar. Demleme için soğuk su kullanıldığında çekirdekler yüksek sıcaklığa maruz kalmamış olur. Ve bu fikirden yola çıkarak cold brew veya toddy kahve bulunmuştur.

2. Geleneksel kahveden daha az kafein içerir.

Soğuk demleme kahvenin asiditesi sıcak kahveden %67 daha azdır. Bu da daha az kafein demektir. Bu yüzden kahve konusunda mide problemleri yaşayanlar için soğuk demleme daha iyi bir seçenektir.

3. Zaman ve Isı Farkı

Sıcak kahve demleme süresi dakikalar, hatta saniyeler içinde tamamlanmaktadır. Isı yüksek ve demleme süresi kısadır. Soğuk demlemede ise su oda sıcaklığında veya soğuktur. Ancak demleme süresi en az 12 saat olmalıdır. Çünkü kahve soğuk suda aromalarını oldukça yavaş bir şekilde bırakır.

4. Soğuk Demleme daha yumuşak içimlidir.

Çünkü asiditesi daha azdır ve  bu yüzden daha tatlı bir tadı olur. Sıcak kahvede asidite daha yüksektir ve soğuk demlemeye kıyasla biraz daha acımsı bir tat olabilir.

5. Farklı kullanım alanlarına açıktır.

Soğuk demleme kahve iki haftaya kadar buzdolabında saklanabilir. Bu yüzden rahatlıkla dondurma yapımında, kahveli buz küpleri olarak veya tatlı yaparken malzeme olarak kullanılabilir. Hatta yoğurt ile karıştırıp kendinize sağlıklı bir atıştırmalık da hazırlayabilirsiniz.

dijitalkahveciniz

 

 

 

 

www.kahveciniz.com                              www.kahveciniz.com.tr

 

 

 

 

 

www.kahvekahve.com                           www.kahvemakineleri.com

 

 

 

www.renklerevi.com                                  www.kafematik.com

Cold Brew (Soğuk Demleme) ile İlgili Bilmediginiz 5 Şey

Cold Brew (Soğuk Demleme) ile İlgili Bilmediginiz 5 Şey

 

1. Cold Brew kahve Toddy kahve olarak da bilinir.

Todd Simpson adındaki bir kimya mühendisi yüksek sıcaklığın istenmeyen aromaları da ortaya çıkardığını keşfetti. Kavrulmuş kahve çekirdeğine demleme sırasında açığa çıkan birçok bileşen vardır. Bunların bazıları sadece yüksek sıcaklığa maruz kalınca ortaya çıkar. Demleme için soğuk su kullanıldığında çekirdekler yüksek sıcaklığa maruz kalmamış olur. Ve bu fikirden yola çıkarak cold brew veya toddy kahve bulunmuştur.

2. Geleneksel kahveden daha az kafein içerir.

Soğuk demleme kahvenin asiditesi sıcak kahveden %67 daha azdır. Bu da daha az kafein demektir. Bu yüzden kahve konusunda mide problemleri yaşayanlar için soğuk demleme daha iyi bir seçenektir.

3. Zaman ve Isı Farkı

Sıcak kahve demleme süresi dakikalar, hatta saniyeler içinde tamamlanmaktadır. Isı yüksek ve demleme süresi kısadır. Soğuk demlemede ise su oda sıcaklığında veya soğuktur. Ancak demleme süresi en az 12 saat olmalıdır. Çünkü kahve soğuk suda aromalarını oldukça yavaş bir şekilde bırakır.

4. Soğuk Demleme daha yumuşak içimlidir.

Çünkü asiditesi daha azdır ve  bu yüzden daha tatlı bir tadı olur. Sıcak kahvede asidite daha yüksektir ve soğuk demlemeye kıyasla biraz daha acımsı bir tat olabilir.

5. Farklı kullanım alanlarına açıktır.

Soğuk demleme kahve iki haftaya kadar buzdolabında saklanabilir. Bu yüzden rahatlıkla dondurma yapımında, kahveli buz küpleri olarak veya tatlı yaparken malzeme olarak kullanılabilir. Hatta yoğurt ile karıştırıp kendinize sağlıklı bir atıştırmalık da hazırlayabilirsiniz.

dijitalkahveciniz

 

 

 

 

www.kahveciniz.com                              www.kahveciniz.com.tr

 

 

 

 

 

www.kahvekahve.com                           www.kahvemakineleri.com

 

 

 

www.renklerevi.com                                  www.kafematik.com

Kahve Türleri

          Arabica ilk olarak Ethiopia'da yetiştirilen kahve türlerinden biridir. Kahve üretiminde en çok bu türden faydalanılır çünkü aroması diğer kahve türlerine göre daha zengindir. Dünyada içilen kahvelerin yaklaşık %70'i Arabica kahvedir.

        Cascara, Arabica kahve ağacının meyvesinden yapılan bir tür çaydır. Ispanyolca'da "kabuk" anlamına gelir. Doğal antioksidanlar içeren bu çayın tadı kuşburnunu anımsatır. Kahve ağacının sadece çekirdekleri değil, meyvesi de iştah kabartacak kadar lezzetlidir.

      Robusta ise, Arabica'dan sonra en çok tüketilen kahve çeşididir. Aroma ve tad olarak Arabica'dan daha serttir. Dünya kahve tüketiminin yaklaşık % 25'i Robusta kahvesindendir. Robusta genellikle granül kahve üretiminde veya blend, yani karışım kahvelerde kullanılır.



 

www.kahveciniz.com

www.vendingborsasi.com

www.kafematik.com

www.bufematikvending.com

www.kahveler.com

www.kahvemakineleri.com

www.kahvemakinalari.com

 

www.kahvemakinesi.com

www.kahveciniz.com.tr

www.kahvecilerim.com

www.otomatpazari.com

 

www.kahvekahve.com

Kahve Türleri

          Arabica ilk olarak Ethiopia'da yetiştirilen kahve türlerinden biridir. Kahve üretiminde en çok bu türden faydalanılır çünkü aroması diğer kahve türlerine göre daha zengindir. Dünyada içilen kahvelerin yaklaşık %70'i Arabica kahvedir.

        Cascara, Arabica kahve ağacının meyvesinden yapılan bir tür çaydır. Ispanyolca'da "kabuk" anlamına gelir. Doğal antioksidanlar içeren bu çayın tadı kuşburnunu anımsatır. Kahve ağacının sadece çekirdekleri değil, meyvesi de iştah kabartacak kadar lezzetlidir.

      Robusta ise, Arabica'dan sonra en çok tüketilen kahve çeşididir. Aroma ve tad olarak Arabica'dan daha serttir. Dünya kahve tüketiminin yaklaşık % 25'i Robusta kahvesindendir. Robusta genellikle granül kahve üretiminde veya blend, yani karışım kahvelerde kullanılır.



 

www.kahveciniz.com

www.vendingborsasi.com

www.kafematik.com

www.bufematikvending.com

www.kahveler.com

www.kahvemakineleri.com

www.kahvemakinalari.com

 

www.kahvemakinesi.com

www.kahveciniz.com.tr

www.kahvecilerim.com

www.otomatpazari.com

 

www.kahvekahve.com

NİYE ÇEKİRDEK KAHVE TERCİH ETMELİYİZ?



NİYE ÇEKİRDEK KAHVE TERCİH ETMELİYİZ?


         Evimiz veya ofisimiz için kahve tercih ederken nelere dikkat ediyoruz? Lezzetine mi? Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanıyor olmasına mı? Tazeliğine mi?Aslında tüm bunlara aynı anda sahip olmanız çekirdek kahve tercih etmenizle mümkün. Nasıl mı?Öncelikle çekirdek kahve tazeliğini daha uzun süre korur. Kahvenizi demlemeden hemen önce öğüttüğünüz takdirde yeni çekilmiş kahve kokusu tüm evinizi saracaktır.Hazırlaması hızlı ve pratik olduğu için çoğunlukla granül, yani hazır kahveler tercih edilmektedir. Ancak bu kahveler genellikle Robusta çekirdeklerinden üretilir. Halbuki Arabica çekirdeği çok daha kaliteli ve lezzetlidir. Nitelikli kahvelerin tamamı Arabica çekirdeklerindendir. Kısacası lezzetli bir kahvenin yolu çekirdek kahveden geçer.Ayrıca çekirdek kahve tercih ederken az, orta  veya çok kavrulmuş çekirdek alma seçeneğiniz vardır. Bu da kahvenizin aromaları, asiditesi ve sertliği anlamında damak tadınıza uygun olanı seçebilirsiniz demektir. Halbuki granül kahvelerde bu imkân yoktur. Size sunulanı kabul etmeniz gerekir.Çekirdek kahvelere bir göz attığınızda oldukça farklı aromalar ve tatlar barındırabildiklerini göreceksiniz. Çünkü kahve ağacı yetiştiği yörenin topraklarında yetişen diğer ürünlerin tatlarını bünyesinde barındıran bir bitkidir. Dolayısıyla içeceğiniz her çekirdek kahvede farklı aromalar keşfedebilirsiniz.Son olarak, çekirdek kahve tercih etmeye başladığınızda kahve kültürünüz gelişecektir. Farklı yörelerin, farklı tatlarını, aromalarını keşfettikçe kendi damak tadınızı bulabilir ve bu konuda geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.



 

www.kahveciniz.com

www.kahvecilerim.com

www.otomatpazari.com

www.kahvekahve.com

www.kahveciniz.com.tr

www.vendingborsasi.com

www.kafematik.com

www.bufematikvending.com

www.kahveler.com

 

www.kahvemakineleri.com

NİYE ÇEKİRDEK KAHVE TERCİH ETMELİYİZ?



NİYE ÇEKİRDEK KAHVE TERCİH ETMELİYİZ?


         Evimiz veya ofisimiz için kahve tercih ederken nelere dikkat ediyoruz? Lezzetine mi? Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanıyor olmasına mı? Tazeliğine mi?Aslında tüm bunlara aynı anda sahip olmanız çekirdek kahve tercih etmenizle mümkün. Nasıl mı?Öncelikle çekirdek kahve tazeliğini daha uzun süre korur. Kahvenizi demlemeden hemen önce öğüttüğünüz takdirde yeni çekilmiş kahve kokusu tüm evinizi saracaktır.Hazırlaması hızlı ve pratik olduğu için çoğunlukla granül, yani hazır kahveler tercih edilmektedir. Ancak bu kahveler genellikle Robusta çekirdeklerinden üretilir. Halbuki Arabica çekirdeği çok daha kaliteli ve lezzetlidir. Nitelikli kahvelerin tamamı Arabica çekirdeklerindendir. Kısacası lezzetli bir kahvenin yolu çekirdek kahveden geçer.Ayrıca çekirdek kahve tercih ederken az, orta  veya çok kavrulmuş çekirdek alma seçeneğiniz vardır. Bu da kahvenizin aromaları, asiditesi ve sertliği anlamında damak tadınıza uygun olanı seçebilirsiniz demektir. Halbuki granül kahvelerde bu imkân yoktur. Size sunulanı kabul etmeniz gerekir.Çekirdek kahvelere bir göz attığınızda oldukça farklı aromalar ve tatlar barındırabildiklerini göreceksiniz. Çünkü kahve ağacı yetiştiği yörenin topraklarında yetişen diğer ürünlerin tatlarını bünyesinde barındıran bir bitkidir. Dolayısıyla içeceğiniz her çekirdek kahvede farklı aromalar keşfedebilirsiniz.Son olarak, çekirdek kahve tercih etmeye başladığınızda kahve kültürünüz gelişecektir. Farklı yörelerin, farklı tatlarını, aromalarını keşfettikçe kendi damak tadınızı bulabilir ve bu konuda geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.



 

www.kahveciniz.com

www.kahvecilerim.com

www.otomatpazari.com

www.kahvekahve.com

www.kahveciniz.com.tr

www.vendingborsasi.com

www.kafematik.com

www.bufematikvending.com

www.kahveler.com

 

www.kahvemakineleri.com

Kahvemin Neyi Eksik?

Kahve ile ilgili herkesin bilmesi gerekenler

Konu kahveyse, demlemek sadece işin yarısıdır. Kaliteli, iyi kavrulmuş çekirdekler bile yanlış demleme yapıldığında çok kötü bir tat verebilirler. Nefis bir fincan kahvenin anahtarı, kahve demlemenin dört esas temeline dayanır: oran, su, öğütme ve tazelik.

ORAN

Oran, yani kahve ve su oranı, kahvenin aromasının ortaya çıkmasında etkilidir. Oran iyi ayarlanırsa zengin, aromatik ve dengeli bir tat ortaya çıkacaktır. Çok az kahve kullanmanız halinde acımsı; çok fazla kahve kullanmanız halinde ise tat olarak zayıf ve ekşimsi bir kahve içmek durumunda kalabilirsiniz.

Temel Olarak: Bizim önerimiz her 180 ml su için 2 yemek kaşığı kahve kullanmanızdır.

İpucu: Daha yumuşak içimli bir demleme tercih ederseniz, yukarıdaki oranı kullanıp daha sonra sıcak su ile kahvenizi biraz daha seyreltebilirsiniz. Böylelikle, kahvenizin aromalarını koruyarak daha yumuşak bir kahve elde etmiş olursunuz.

SU

Kahvenin %98’i sudur. Bu yüzden iyi bir fincan kahve için kaliteli su kullanmanız gerekir.

Temel Olarak: Taze ve berrak bir su kullanın. Suyu kaynadıktan 1 dakika kadar sonra kahvenin üzerine dökün. Suyun sıcaklığı 90 -95°C arasında olmalıdır.

İpucu: Demleme için arıtılmış su idealdir, ancak maden suyu gibi sulardan olmamalıdır. Arıtılmış suların da Ph değeri ve içerisindeki mineraller çok önemlidir. Bazı arıtılmış sular da kahveye acı tat verebilirler.

ÖĞÜTME

Öğütme boyutu kahvenin su ile ne kadar süre temasta bulunacağına ve ne kadar aromanın ortaya çıkacağına etki eder. Çok ince öğütülmüş kahve acı bir tat verebilir. Çok kalın öğütülmüş kahve ise eksi bir tat ile sonuçlanabilir.

Temel olarak: Uygun öğütme boyutu demleme yöntemine göre değişecektir:

• Press için kalın

• Damlama için orta

• Pour-over için ince

• Espresso için ekstra ince

İpucu: Kahvenin aromasını ve tadını korumak için demlemeden hemen önce öğütün. Çekirdek kahvelerin öğütülmüş kahveye göre yüzey alanı daha fazla olduğu için hava ile teması daha azdır.

TAZELİK

Kahvenin aromaları zamanla ortadan kalkar, güneş ışığı, ısı, soğuk, nem ve diğer yiyeceklerin kokularından korunmalıdır.

Temel Olarak: Kahvenizi asla buzlukta veya buzdolabında saklamayın. Buradaki nem kahvenize siner ve kahvenizin aromasını bozar.

Demlemeden Önce: Hava ve ışık geçirmeyen bir kapta saklayın. Ve 1 hafta içinde tüketin.

Demlendikten Sonra: Sıcaktan uzak bir karafta saklayın ve asla tekrar ısıtmayın.

İpucu: Paketi açılmamış kahve 34 haftaya kadar saklanabilir. En iyi tat ve aroma için, paket açıldıktan 1 hafta içinde tüketmeniz tavsiye edilir.

#oran #kahve #kahve #kahveciniz #temel #

 

 

 

Kahve Makinesi Servisi

 

http://www.kahveciniz.com/

 

http://www.kahvekahve.com/

 

http://kahvecilerim.com/


http://www.renklerevi.com/