26 Nisan 2017 Çarşamba

Kahve Hakkında Bilmediklerimiz





Kahve hakkında bilmediklerimiz bitmek bilmiyor. Söylenmedik daha çok bilgi var! 
Kahve severleri böyle alabiliriz...

1. Kahve M.S. 800'lü yıllarda Etiyopyalı bir çoban tarafından bulunmuş.





Kahve M.S. 800'lü yıllarda Etiyopyalı bir çoban tarafından bulunmuş.
Efsaneye göre 9.yy'da bir çoban, keçilere kahvenin meyvesini yedirmiş ve bir süre sonra kafeinin etkisiyle keçiler hareketlenmeye, çobanların deyimiyle dans etmeye başlamışlar. Bu olaydan sonra bir rahip kahvenin meyvesiyle kendine bir içecek hazırlamış, bütün gece uyumayınca kahvenin uyarıcı etkisi olan bir içecek olduğu keşfedilmiş ve tüketimi yayılmaya başlamış.
2. Kahve dondurularak saklanan ilk gıdadır.




Kahve dondurularak saklanan ilk gıdadır.
Gıdaları korumak için dondurularak saklanması işlemi ilk olarak İkinci Dünya Savaşı sırasında kahve ile başlamış.

3. Dünyanın en pahalı kahvesi kedi dışkısından yapılıyor.





Dünyanın en pahalı kahvesi kedi dışkısından yapılıyor.
Misk kedisi kahve meyvesiyle besleniyor. Çekirdeklerini ise midesinde fermente edilerek, dışkılıyor. Dışkısından ayıklanan bu çekirdeklerle Bali'de yapılan Luwak kahvesi'nin fincanı 30 euro'dan satılıyor.

4. ''Capuccino'' ismi Fransisken rahiplerinin kıyafetlerinden gelmiş.





''Capuccino'' ismi Fransisken rahiplerinin kıyafetlerinden gelmiş.
Fransisken rahiplerine İngilizce'de ''Capuchin monks'' deniliyor. ''Capuccino''nun rengi,  rahiplerin kıyafetlerinin rengine benzediği için bu ismi almış.

5. Dünya'daki en pahalı kahvelerden bir diğeri fil gübresinden elde ediliyor.





Dünya'daki en pahalı kahvelerden bir diğeri fil gübresinden elde ediliyor.
Tayland'da üretilen bu kahve, 1500 metre'deki kahve meyvelerinin filler tarafından toplanmasıyla elde ediliyor. Aynı kedilerde olduğu gibi fermente edilen kahve dışkıdan ayıklanıyor.

6. Akşam saatlerinde tükettiğiniz kafein uykunuzu yaklaşık 40 dakika kadar geciktirir.





Akşam saatlerinde tükettiğiniz kafein uykunuzu yaklaşık 40 dakika kadar geciktirir.
Kafein temel olarak, beyninizin melatonin salgılamasını geciktirir. Melatonin hormonu ise bizim biyolojik ritmimizi düzenleyen bir hormondur. Genellikle 23.00-05.00 saatleri arasında salgılanır. Melatonin geç salgılandığı için uykunuz da daha geç gelir.

7. Dünya'da kahve üreten bölgeler ''Kahve Kemeri'' olarak adlandırılıyor.





Dünya'da kahve üreten bölgeler ''Kahve Kemeri'' olarak adlandırılıyor.
Kahve kemeri içindeki bölgeler, kahve tarımı için elverişli alanları içerir. Kahve bitkisi için güneş ve yüksek sıcaklık gerektiğinden kahve kemeri, daha çok tropik alanları içerir.

8. 1600'lerde kahveye süt eklemeyi bulan Fransız bir doktormuş.





1600'lerde kahveye süt eklemeyi bulan Fransız bir doktormuş.
Böylelikle 'Cafe Au Laits' ortaya çıkmış. Bu kahve türünde kahveye yalnızca sıcak süt eklenir. Diğer sütlü kahvelerden farklıdır. Doktor bu kahveyi hastaları için de önermiş.

9. Eski Arap kültüründe boşanmak kahveye bağlıymış.





Eski Arap kültüründe boşanmak kahveye bağlıymış.
Eski Arap kültürüne göre erkekler eve yeterli kahve getiremiyorsa, kadın kocasından yasal olarak boşanabiliyormuş.

10. Japonya'da kahveli spa yapabileceğiniz yerler de mevcut.





Japonya'da kahveli spa yapabileceğiniz yerler de mevcut.
Ben kahveyi tercih etmem derseniz çay veya şarap seçenekleri de var. Tencerelerle pişirdikleri kahveleri havuzunuza bir anda dökebilirler!

11. Kahvenin letal dozu 100 bardak olarak belirlenmiş.





Kahvenin letal dozu 100 bardak olarak belirlenmiş.
Fransız yazar Honore de Balzac yazarken, ilham almak için günde 50 bardak kahve tüketiyormuş.

22 Nisan 2017 Cumartesi

kahve Makinesi dağıtıcıları

MARKA/FİRMATEMSİLCİADRESTEL/FAKSINTERNET ERİŞİMİ
Nestle
İllyAtak Gıda San. Tic. A.Ş.Tab Ocagi Cad Avni Dilligil Sok No.10, Da 5 80470 Mecidiyekoy- IstanbulTel: 0212 274 59 60
0533 366 34 10
www.illy.com
SegafredoMetropolitan GıdaTel: 0212 321 38 93www.metropolitancoffee.com
LavazzaBest İhracat ve İthalat-Erben Otomatik Satış Sistemleri A.Ş.Eski Taşocağı Yolu Cad. Geçici 19. sk. No:37/39  34805 Çubuklu / Beykoz
İstanbul
Tel:0 216 3314791
GSM: 0 544 3314791
0 533 3711158
Faks: 0 216 3314795 
www.lavazzaturkiye.com
JacobsKRAFT Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş.
Aydınlıkevler Mah. İnönü Cad. Gökçe Sokak No.1 34854 Küçükyalı, İstanbulwww.kraft.com
Maxwell Housewww.maxwellhouse.com
Kurukahveci Mehmet Efendi MahdumlarıKendisiTahmis Sokak 66 Eminönü 34116 İstanbulTel: (0212) 511 42 62-63
Faks: (0212) 511 13 11
www.mehmetefendi.com
Telve GıdaMehmet Ali AvlarTelve Gida Ltd. Şti.Tel:.0232 375 56 73
Faks: 0232 375 53 17
www.telvegida.com
info@telvegida.com
Cool Beans Coffee RoastersKanguru GıdaYeni Sahra Mahallesi Evren Caddesi No:41/1 Kadıköy İstanbulTel:  0 216 470 0020 -21
Fax: 0 216 470 0022
www.kangurugida.com
info@kangurugida.com
FANEK Gıda Ltd. Şti.Alfredo/Mövenpick/
Burkhof
Ahmet AkçayKaranfil Sok. 19/2
Akın İş Merkezi
İstanbul
Tel: 0 212 3278924
Faks: 0 212 3278928
www.fanekgida.com
info@fanekgida.com
Mambocino CoffeeSalut Gıda AnkaraMambocino Marka Sahibi:
Nedim Aydoğdu 
Temsilci: Salut Gıda:
Özkan Özcan
8.Cadde 39.Sokak No-7/A Birlik Mah Çankaya Ankara
Mobil: 0532 769 15 87
Faks: 0262 412 72 58
Salut Gıda:
Tel: 0312 4957101 
Faks: 0312 4952673 
www.mambocino.com.tr
kahve@mambocino.com.tr
www.mambocino.com
coffee@mambocino.com
Cafe ValenteErben Otomatik Satış Sistemleri A.Ş. Eski Taşocağı Yolu Cad. Geçici 19. sk. No:37/39  34805 Çubuklu / Beykoz
İstanbul 
Tel:0 216 3314791
GSM: 0 544 3314791
0 533 3711158
Faks: 0 216 3314795 
info@bakkal24.com.tr
www.saeco.com.tr                         www.bakkal24.com.tr 
Turma GıdaTURMA GIDA Tekstil İns. Turizm San. Tic. Ltd. Sti.1363 Sokak No:2             Simsaroğlu İş Hanı               Kat:6 /27 Çankaya -İZMİRTel: 0 232 4453787Faks: 0 232 4453788www.turmagida.com.tr
İSTANBULKAHVE/
Cafe Milano
İSTANBULKAHVE İth. San. Tic. LTDSanayi Mah. G10 Sok. No.4
Kurtköy-Pendik
İstanbul
Tel:0216 378 24 24
Faks: 0216 378 83 30
info@istanbulkahve.com
www.istanbulkahve.com
KOCATEPE KahveKocatepe Kuruyemis Ith.Ihr. San. ve Tic. As.Ivedik Org.Sanayi Bölgesi 537.Sokak No:63-65 / ANKARA
Tel: 0312 395 08 00
Faks0312 395 07 99
www.kocatepekahve.com
Coffee PacificaCoffee Pacifica Gıda Turizm Ltd. Şti.170 sokak no.11 Z 34
Işıkkent, Izmir Türkiye 35070
Tel: 0232 472 23 87-88
Faks: 0232 472 23 86
www.cpkahve.com
Boaters CoffeeEtiler Tütün Mamülleri Dış Ticaret Ltd. Ştiİstasyon Cad. No:45/6
Yeşilköy 34149 İSTANBUL
Tel:0212 574 36 00
Faks:0212 574 46 00
www.boaters-coffee.com
bilgi@boaters-cofee.com
LUCAFFEÇekirdek kahve
Caffé dell' Ospite              Espresso Bar
Mamma Lucia
Mr. Exclusive
Classic çekirdek 
Piccola & Dolce
EKOTEM DRINK SYSTEMSMeydan Kavağı mah. 1550. Sok. No : 90   07200  ANTALYATel: 0242 311 77 18
0242 321 34 37
Faks:0544 586 40 11
www.lucaffe.it
www.vascocaffe.com
info@vascocaffe.com
ekotemtr@e-kolay.net
KafematikSereno/Bristot (İtalya)Asven Otomat Sistemleri,Gıda,İnşaat Ve Sağlık Malz.Paz.Turz.San.Ve Tic.Ltd.Şti  1483 Sok. No:2/A Doğanlar/Bornova/İzmir  Bornova V.D. 0910499715Tel:0 232 478 52 33
Faks:0 232478 27 89
www.kahveciniz.com
kafematik.gmail.com
MoncafeSAB1. Cad. No:63 Balgat/ANKARA Tel: 0312 2847297-98
Cep: 0532 3758676
www.moncafeturkey.com
abdullahdemircan@hotmail.com
Robert's CoffeeRoberts Cofee-İstanbulFerhatpaşa Mah. Karadeniz Cad. No: 51A2 Samandıra Kartal/İstanbulTel: +358 9 347 8090
Faks: +358 9 3478 0910
www.robertscoffee.com.tr
Caffe D'AmoreCaffe D'Amore-TURKEY1389 Sok. No:1/B Alsancak/İzmirTel: +232 4220494www.caffedamore.com
Swiss EgroEnka Coffee SystemsBağdat Cad.No:279 Maltepe / İSTANBULTel: 216 3705599 - 216 3997371
Faks: 216 441 0977
www.egrocoffeetr.com
c.girginol@egrocoffeetr.com
o.kulak@egrocoffeetr.com
Rozzo KahveÖzyörem GıdaDemetevler 8.cad.No:14/b 
Demetevler/ANKARA
Tel: 312 336 5962
Faks: 312 332 5926
Cep: 533 544 3965
info@ozyoremgida.eu
www.ozyoremgida.eu
Birlik Baharat San. Tic. Ltd. Sti.1203-3 Sokak no.1eYenisehir/İzmirTel: 4571291-4573459
Faks: 4597639
turan@birlikbaharat.com.tr
TchiboTchibo Kahve Mam. Dağ. Ve Paz. Tic. Lts ŞtiÖzce Center Hal Yolu No:3 Kat 4
İçerenköy 34 752 Istanbul
Tel: + 90 216 575  44  11(pbx)
Faks:+ 90 216  576  04  84 
www.tchibo.com.tr 

Doğru Bilinen Bir Yanlış???

      Doğru bilinen bir yanlış ortaya çıktı: Türk halkı, kahveyi en çok akşam saatlerinde ve evde tüketiyor. Kahve içme alışkanlarıyla ilgili dikkat çekici veriler içeren “Kahve Tüketimi” konulu araştırmanın sonuçları; Türk halkının, sanıldığının aksine sabah ya da öğlen değil, akşam yemeğinden sonra kahve içmeyi tercih ettiğini ortaya koydu.  
     Omega Araştırma Organizasyon Eğitim Danışmanlığı, Mikado Yayınları ve Kahve.gen.tr sitesi tarafından, Türkiye genelinde 1.331 kişiyle gerçekleştirilen araştırmanın bulgularına göre, halkımızın %78.7’si düzenli kahve içiyor.  
       Günün en çok kahve içilen vakitlerini, %36.9 ile akşam yemeğinden, %24.6 ile öğle yemeğinden, %19.8 ile kahvaltıdan sonra olarak belirten katılımcıların %68.2’si kahvesini evde, %27.7’si işte, %6.7 ise dışarıdaki mekanlarda içiyor. Kahvenin tadını ve kokusunu seven, rahatlattığını ve sağlıklı olduğunu düşünen katılımcıların %68.6’sı sade, %37.7’si sütlü, %13.9’u kremalı kahveyi tercih ediyor. Türk halkının %29.2’si yorgunluk hissettiğinde kahve içmeyi seviyor. Evine aldığı kahve markasını seçerken, öncelikle lezzet, ardından kahve markasının tanınırlığı, kolay bulunurluğu ve çevrede tercih edilmesi gibi faktörler öne çıkıyor.
        Çay içmeyi sevmek, sağlık açısından zararlı olduğunu düşünmek, tadını sevmemek ve çocukluktan gelen alışkanlıklar ise “kahve içmeme” nedenleri olarak sıralanıyor. Araştırmaya göre, Türk halkının büyük bölümü, ev dışında sosyal aktivite olarak kahve içmeyi tercih ediyor. Ev ve iş yeri dışında tüketilen kahve türleri de farklılık gösteriyor.  
        Araştırmada ayrıca; kahve bağımlılığı, tüketim şekilleri, pişirme yöntemleri, kahve içmenin sosyalleşme aracı olup olmadığı ve otomatlardan kahve alma konusundaki tercihler gibi, ilgi çekici konularda elde edilen sonuçlar da yer alıyor

Kahvelerin içerisinde ne var?




Steamed Milk: İçinden sıcak buhar geçirilmiş süt
Steamed half-and-half: İçinden sıcak buhar geçirilmiş az yağlı süt
Water: Su
Chocolate Syrup: Çikolata şurubu
Whipped Cream: Köpürtülmüş krema
Milk foam: Sütün köpük kısmı 

Cafe latte ve Cappuccino farkı?

Cafe latte ve Cappuccino farkı?

Ben izin verirseniz cafe latte ve cappucino arasındaki farkı okurları net bir şekilde bilgilendirmek adına profesyonel olarak açıklamak isterim. Bu iki içeceğin özü (orta boy fincan için) 60 ml espresso ve süttür. Buradaki farkı sütün ısıtılma tekniğidir. Cafe latte hazırlarken buhar çubuğu termometre 80 f'ı gösterene kadar hava ve süt yüzeyinde kissing sound diye adlandırdığımız sesi çıkarır ve bu dereceden sonra buhar çubuğu tamamen pitcher (süt ısıtma kabı) ın içine daldırılır ve kesinlikle sütün tamamen dönmesi sağlanır; taki termometre 160 f yani (71 C) gösterdiğinde buhar çubuğu çıkarılmalı ve pitcher in tabanı birkaç kez yere vurularak sütün köpüğünden ayrılmasına müsade etmeden servis yapılmalıdır. Cappuccino'nun farkı ise daha yoğun köpüktür bunuda kiss sound sesini 100 f kadar duyarak aynı işlemle elde edebiliriz. Unutmamalıyız ki süt ve köpük kesinlikle birbirinden ayrılmadan servis yapılmalı ve espresso 1 dakikadan fazla beklememiş olmalıdır aksi halde bu mükemmel denge yakalanamaz. Çok yanlış bilinen ve dünyada uygulanmayan bir bilgi cappuccıno sütün köpük oluşturularak üstüne kaşıkla konulması olarak algılanıyor. Tekrar söylüyorum; kati suretle süt kıvam oluşturmalı ve köpüğü bir bütün halinde ayrılmadan servis yapılmalı ve 160 F çok önemli.

Sitenizi Arama Motorlarına Bedava Kayıt Edin !

Sitenizi Arama Motorlarına Bedava Kayıt Edin !

Arama motoru kaydı nasıl yapılır?

Web sitenizi yaptınız, belki büyük emek harcadınız ama sitenize gelen giden yok? "İnsanlar sizi nasıl bulacak?" gibi sorularla boğuşuyorsunuz ve ilk aklınıza gelen "arama motoru kayıt" yaptırmanız gerektiği. Kesinlikle haklısınız. Peki ama; Arama Motorlarına Nasıl Kayıt Yaptıracaksınız? Aslında bu sorunun cevabı çok basit. Eskiden manuel olarak arama motorlarına gire ve site ekle düğmelerinden web sitelerimizi arama motorlarına kayıt ederdik. Bu yöntem halen çalışsa da oldukça verimsiz ve uzun süre beklemenize neden olacak bir yöntemdir. Yapılacak şey çok basittir. Bir arkadaşınızdan veya daha önce arama motorlarına kayıt olmuş varsa bir başka sitenizden yeni açtığınız siteye link vermek. Linki aldığınız site sık güncellenen veya arama motorlarının sık uğradığı bir site ise hiç merak etmeyin en kısa sürede yeni siteniz arama motorlarına kayıt olmuş olur. Bunun mantığı gelişmiş teknolojiler kullanan arama motorlarının siteleri sık sık ziyaret ederek linkten linke atlamasıdır. Yeni bir site görükleri zaman hemen bunu fark ederler ve kayıtlarına alırlar.

Siteni binlerce arama motorlarına ekle !

Bir çok web sitesi bu tarz cümleler ile oldukça yüklü paralar kazandılar ve kazanmaya devam ediyorlar. Googleda Yuksel bunun yararsız ve gereksiz olduğunu sizlere bildirmekten gurur duyar. Öncelikle bu kayıtlar için otomatik çalışan programlar kullanmaktadırlar ve bu programların hiçbiri büyük arama motorları tarafından dikkate alınmaz. Ayrıca binlerce arama motoruna eklenmeniz gerekmemektedir. Şu an Google, Yahoo ve Bing (msn live) arama motorları internet arama sonuçlarının %90'ından fazlasını vermektedir. Pazar payları anlamında her geçen gün rakamlar değişsede Dünya çapında %50'nin üstünde ki pazar payı ile google birinciliği uzun süredir kimseye vermemektedir. Bu rakamın Türkiye'de %80'lerin üzerinde olduğu varsayılmaktadır. Kısacası Türkiye için konuşursak, google arama motoruna kayıt olmanız demek başka bir arama motoruna kayıt olmanızı gerektirmeyeceği anlamına gelebilir.

Sistematik Kayıt Yalanı !
Biraz önce bahsetmiş olduğumuz bazı web siteleri sizleri binlerce arama motoruna kayıt etme yalanıyla kandırmakla kalmayıp, sistematik kayıt, haftalık kayıt, güncel kayıt gibi yalanlarla ceplerini para ile doldurmaktadırlar. Şu gerçeği lütfen unutmayın. Arama motorlarına bir kere kayıt oldunuz mu, bir daha kayıt olmanıza gerek yoktur. Hatta bu tarz girişimleriniz arama motorlarını boş yere meşgul etmenizden dolayı hoş karşılanmayacaktır.

Googleda Yuksel sizleri arama motoru kayıt derdinden kurtarmak için sizler icin arama motorlarına otomatik kayıt sitelerini asağıya listeledi.

French Press Hakkında Bilmediklerimiz

      Madem ki french press hediye ediyoruz o halde french press ile ilgili birkaç küçük bilgi verelim.
French Press ile kahve demlerken 180 ml. su için yaklaşık 10 gr. kahve kullanmak ideal bir orandır. Ancak siz damak tadınıza göre bu oranları değiştirebilirsiniz. Suyunuzun sıcaklığı 95 C° kadar olmalıdır. Aksi takdirde kahveniz yanar. Su kaynadıktan sonra 1 dk. kadar beklerseniz bu sıcaklığa yaklaşık olarak ulaşmış olursunuz.
☆ Sıcak su eklendikten sonra 4 dk. beklenmeli sonrasında ise piston yavaşça aşağı dogru bastırılarak press işlemi yapılmalıdır. Daha fazla beklerseniz daha sert bir kahve elde edersiniz.
Kahvenizi sütlü seviyorsanız ve bol süt köpüğü arzu ediyorsanız bir miktar sütü french pressin içine koyup pistonu hızlıca yukarı-aşağı hareket ettirdiğinizde sütün köpürdüğünü ve ayrıca süt köpürtücüsüne ihtiyacınız olmadığını göreceksiniz.
☆ French press ve filtre kahve kazanmak için önceki gönderilerimize bakın ve çekilişimize katılın.
☆ Kahve adına ne ararsanız Kahveciniz'de, unutmayın! 😁


Kahve Makinesi Servisi




KAHVE NEDİR? NE DEĞİLDİR?

Kahve ağacının tıpkı üzüm asması gibi etrafında yetişen diğer doğal tatları topraktan bünyesine aldığını biliyor musunuz? Bu sebeple her yörenin kahve çekirdeklerinde farklı tatlar ve aromalar bulunuyor. Kahve gurmelerinin marifeti ise burada açığa çıkıyor. Coffee Belt, kahve kemeri veya kahve kuşağı demektir. Dünyada kahvenin yetiştiği ekvatora yakın tropikal kuşağa bu isim verilmiştir. ColombiaEthiopiaGuatamalaBrezilya gibi kahvelerin yetiştiği ülkeler bu kuşak içinde yer almaktadır. Kahvenin en güzel hali çekirdek halidir. Mis gibi kokar. Taze taze öğütüp demlenince de o koku damaklara ulaşır. En iyi kahve deneyimi için çekirdek kahve alıp demlemeden hemen önce öğütmelisiniz.
Kahvenin lezzetini tam olarak almanın en temel kurallarından biri taze öğütülmüş olmasıdır. İdeal olanı kahve öğütüldükten sonra 15 dk. içerisinde tüketilmesidir. Bu yüzden kahvenizi çekirdek kahve olarak satın alıp içeceğiniz zaman öğütmelisiniz.
Roasting henüz yeşil olan kahve çekirdeklerinin kavrulma işlemine denir. Kavurma işlemi kahve çekirdeğine o bayıldığımız tadını, aromasını ve kokusunu veren aşamadır. Kahvenizi seçerken light, medium veya dark roast olması içtiğiniz kahvenin tadı, sertliği gibi birçok özelliğini belirler.  

                     Güne kahveyle başlamanız için 5 neden


Başa, dişe, göze, kalbe, moral bozukluğuna her şeye iyi gelen bir mucize! Eski Türk filmlerindeki “sevimli” biraz da “üç kağıtçı” satıcılardan her şeye iyi geldiği söylenen ürünleri dinlemişsinizdir. Peki, kahve sahiden de tüm bu sorunlara iyi gelir mi?
Biraz Yeşilçam filmlerindekine benzer şekilde dolambaçlı ve “ama”lı bir “evet”imiz var! Nihayetinde neye inanırsanız gerçekleriniz ona dönüşür. Hastalıkların pek çoğu ister kabul edelim ister etmeyelim, psikolojik temelli yaşanıyor. Kahvenin mutluluk hormonunu harekete geçirdiği bir gerçek. Hayatınızda kahveye daha çok yer vererek daha mutlu bir hayat sürebilir, hastalıkların üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Sonuç olarak hepsinden olamasa da hastalıklarımızın pek çoğundan kahve yardımıyla kurtulmayı başarabiliriz. Şimdi tüm bunları geride bırakalım ve bir de kahvenin bilimsel faydaları nelermiş, onlara bir bakalım.

Kahve iç uzun yaşa!
50-71 yaş aralığındaki 400.000’den fazla kişinin katıldığı bir araştırma, kahve içmenin ömrü uzattığını gösteriyor. New England Journal of Medicine’da yer alan bu araştırma, kahve tüketimiyle ölüm oranı arasında ciddi oranda ters bir ilişki olduğunu kanıtlıyor.
Unutkanlığı unutun
Kahve içerek Alzheimer hastalığının başlamasını geciktirebilir hatta önleyebilirsiniz. Alzheimer konusunda University of South Florida’da araştırmalarda bulunan Dr. Chuanhai Cao, günde yaklaşık 3 fincan kahve içen yetişkinlerin Alzheimer hastalığının önüne geçtiğini ya da geciktirdiğini ortaya koydu.

Zihninizi kahveyle hazırlayın!
Human Psychopharmacology dergisinde yapılan bir araştırma, yoğun ve yorucu günlerde kahvenin kurtarıcı etkisini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre şeker ilave edilmiş kahveyle beynin verimliliğini artırabilir ve dikkat dağınıklığının önüne geçebilirsiniz.
Kanser riskini azaltın
Günde bir ya da iki latte tüketerek deri kanserine neden olan hücrelerin oluşumunu engellemeyi başarabilirsiniz. Harvard Medical School’da görevli Profesör Jiali Han, 110 bin katılımcının yer aldığı bir araştırma gerçekleştirdi ve kahvenin kanser hücrelerinin gelişimini azalttığını kanıtladı.
Egzersiz ağrılarına son
Illinois Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırma, egzersiz öncesi tüketilen bir fincan kahvenin vücuda enerji sağladığını bununla birlikte spor sonrası oluşan egzersiz ağrılarının bir kısmını engellediğini ortaya koydu.

Mutluluk için
Kahve içerek psikolojik olarak kendinizi daha iyi hissedebilir, depresyon riskini minimuma indirebilirsiniz. Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırma günde 4 fincan ve daha fazla kahve tüketen kişilerin depresyona yakalanma riskinin %20 daha az olduğunu gösteriyor.
Metabolizmanızı hızlandırın
Kahve içerek hızlıca kilo verebilirsiniz. Farklı kaynaklardaki pek çok araştırma verisinde ortaya konulan sonuca göre kahve tüketerek metabolizma hızınızı %3-%11 seviyelerinde artırabilir, kolayca kilo verebilirsiniz.




Kahve

Kahve ağacının tıpkı üzüm asması gibi etrafında yetişen diğer doğal tatları topraktan bünyesine aldığını biliyor musunuz? Bu sebeple her yörenin kahve çekirdeklerinde farklı tatlar ve aromalar bulunuyor. Kahve gurmelerinin marifeti ise burada açığa çıkıyor. 

https://www.google.com.tr/maps/place/Asven+Otomat+sistemleri/@38.4477135,27.253109,19.08z/data=!4m11!1m5!8m4!1e3!2s116878180092638865911!3m1!1e1!3m4!1s0x0:0xdcce75f7deca1b90!8m2!3d38.4477366!4d27.2534484?hl=tr


http://www.kahveciniz.com/



21 Nisan 2017 Cuma

Ofiste kahve keyfi için öneriler



Ofiste kahve keyfi için öneriler


Kahve, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve eğer barista değilseniz, kahvenizi muhtemelen içtiğiniz kahvenin çoğunu ofiste, çalışma ortamınızda içiyorsunuz. Ofiste kahveyi keyifli kılabilmek elbette mümkün, sadece birazcık zahmet gerektiriyor. Eğer kahveyi yeteri kadar önemsiyorsanız -ki önemsemelisiniz- bu zahmet çoğu zaman gözünüze batmayacak, hatta keyfinizin bir parçası olacaktır. Emin olun, ofiste kahve deneyiminiz size keyif verdikçe, gününüz daha verimli ve pozitif geçecektir.


Otomat dostunuz değildir

Çoğu kurumsal şirketin çalışanlarına ücretli veya ücretsiz olarak sunduğu bir otomat bulunur ofislerinde. Bu otomatlar birkaç tuşa basmanız dışında bir şey beklemezler sizden. Ofiste kahvenin en kolay ve hızlı yöntemidir otomatlar. Birçok farklı seçenek de sunarlar. Çoğu otomat da dışarıdan bakıldığında kalitelidir aslında, Lavazza, Nestlé gibi bilinen ve sevilen markaların imzasını ve kahvelerini, espressodan capuccinoya geniş seçeneklerle sunarlar. Buna rağmen acı ve lezzetsiz olur ama bu kahveler. “Bizim otomat da çok iyi kahve yapıyor” diyen birini duymadım ben henüz (eğer böyle bir otomat bulursanız bana da haber verin).  İşte tam da bu yüzden ofiste kahve keyfi, otomattan olabildiğince uzak durmaktan geçiyor. Yani otomat aslında bir seçenek değil.




20 Nisan 2017 Perşembe

Arabica mı? Robusta mı?

Arabica
En popüler ve kalitesi yüksek kahve türüdür. Dünya çapında %70 oranda Arabica yetiştirilmektedir. Anavatanı Etiyopya'dır. Etiyopya'da vahşi ortamda yetişirken, Yemen'e ve oradan tüm dünyaya dağılmıştır. Günümüzde hala vahşi ortamda yetişmektedir ve Wild Grown Arabica Etiyopya olarak kahve pazarında yer alır. Arabica yüksek yaylalarda veya volkan yamaçlarında, deniz seviyesinden 800-2000 metre yükseklikte yetişir. İdeal hava sıcaklığı; gündüzleri yumuşak, geceleri soğuk 15-25 derece arasındadır. Ortalama olarak 4 kilo kahve meyvesi, 1 kilo kahve çekirdeği vermektedir. Arabica çok nazik bir fidan olup genelde muz veya kakao ağaçlarının gölgesinde yetiştirilir (Shade Grown). Bu sayede ideal hava sıcaklığı sağlanır. Arabica ağacının yetiştiği bölge ne kadar yüksek olursa, kahve meyvesi de o kadar yavaş olgunlaşır. Arabica'nın bir çok alt türü bulunmaktadır. (Bkz. Kahve türleri)

Robusta
Coffea türünün en sağlam türü olup, dünya çapında %30 oranda yetiştirilmektedir. Genelde Güneydoğu Asya, Batı ve Orta Afrika'da yetiştirilir. Kafein oranı Arabica'ya göre iki kat daha fazladır. (kafein oranının, sert bir kahve ile hiç bir alakası yoktur. Kafein, su ile kahvenin teması ile ortaya çıkar, temas ne kadar uzun olursa, kafein oranı o kadar çok olur) Robusta 24-30 derece sıcaklıkta yetişir, doğa şartlarına ve hastalıklara daha dayanıklı olup 2,5 kilo kahve meyvesi, 1 kilo kahve çekirdeği verir. Robusta daha sert, acı tada sahiptir. Odunsu (Woody) tonlara sahiptir. Robusta genelde kahve melanjında kullanılmak üzere veya hasır kahve (instant Coffee) üretimi için yetiştirilir.

                                   Arabica                       Robusta
Anavatan                    Etiyopya                     Batı ve Orta Afrika
Yetişme Yüksekliği     800-2200m.                maksiumum 800m
İdeal Sıcaklık             15-24 derece               22-30 derece
Çekirdek                     8-12mm.                         5-8mm.
Olgunlaşma Süresi      6-9 ay                            9-11 ay
Verim Oranı (1kg)       4-7 kg.                           2,5-4 kg.