7 Temmuz 2017 Cuma

Filtre Kağıtlarının Farklı Kullanımları -2

Daha önceki yazımızda filtre kağıtlarının kahve demlemek dışında çok farklı şekillerde kullanıldığından bahsetmiştik. Yeni örnek ve fikirlerle karşınızdayız!

1) Filtre kağıtlarının kase şeklinde olanlarını çocuğunuzun beslenme kutusunda bölme olarak kullanabilirsiniz. Sandviçinin yanına filtre kağıdı içinde kuruyemiş veya meyve koyabilirsiniz.

2) Filtre kağıtlarını uygun boy ve şekilde kesip, içine istediğiniz bir çayı koyup iplikle dikerseniz küçük çay poşetleri elde etmiş olursunuz. Karışım çaylar yapabilir ve sallama çay olarak kullanabilirsiniz.

3) Filtre kağıtlarını porselen tabaklarınızı üst üste dizerken aralara koyabilir ve tabaklarınızın çizilmesine engel olabilirsiniz.

4) Şarap şişesini açarken mantar parçaları şişenin içine kaçtıysa, filtre kağıdından süzerek şarabı kadehe boşaltın. Böylelikle parçalar filtre kağıdının içinde kalacaktır.

5) Camlarınızı, aynalarınızı filtre kağıdı ile silebilirsiniz. Pürüzsüz ve tiftiksiz bir yapısı olduğundan iz bırakmayacaktır.


kahvekahve



dijitalkahveciniz


www.kahveciniz.com

 

 

 

www.kahvecilerim.com

 

Filtre Kağıtlarının Farklı Kullanımları -2

Daha önceki yazımızda filtre kağıtlarının kahve demlemek dışında çok farklı şekillerde kullanıldığından bahsetmiştik. Yeni örnek ve fikirlerle karşınızdayız!

1) Filtre kağıtlarının kase şeklinde olanlarını çocuğunuzun beslenme kutusunda bölme olarak kullanabilirsiniz. Sandviçinin yanına filtre kağıdı içinde kuruyemiş veya meyve koyabilirsiniz.

2) Filtre kağıtlarını uygun boy ve şekilde kesip, içine istediğiniz bir çayı koyup iplikle dikerseniz küçük çay poşetleri elde etmiş olursunuz. Karışım çaylar yapabilir ve sallama çay olarak kullanabilirsiniz.

3) Filtre kağıtlarını porselen tabaklarınızı üst üste dizerken aralara koyabilir ve tabaklarınızın çizilmesine engel olabilirsiniz.

4) Şarap şişesini açarken mantar parçaları şişenin içine kaçtıysa, filtre kağıdından süzerek şarabı kadehe boşaltın. Böylelikle parçalar filtre kağıdının içinde kalacaktır.

5) Camlarınızı, aynalarınızı filtre kağıdı ile silebilirsiniz. Pürüzsüz ve tiftiksiz bir yapısı olduğundan iz bırakmayacaktır.


kahvekahve



dijitalkahveciniz


www.kahveciniz.com

 

 

 

www.kahvecilerim.com

 

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ

Bu öyle bir kurabiye ki hem kahve çekirdeği görünümünde hem de kahveli tadıyla baş döndürüyor...
Malzemeler:
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağını un ve nişasta hariç diğer malzemelerle yoğurun.
Daha sonra nişastayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir kurabiye hamuru elde edeceğiz.
Kahveli kurabiye hamurundan küçük ceviz büyüklüğünde parça alıp, yuvarlayın.
Daha sonra oval şekil verip, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Bir kürdan veya çöp şiş yardımıyla kurabiyelerin üzerine uzunlamasına bastırarak çizgi yapın.
Fırınımızı 170 derece fanlı kısmına ayarlayıp ısıtın. Kurabiyeleri ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
Kahvenin yanında minik kahve çekirdeklerinizle keyif yapma vakti! Afiyet olsun :)

kahvekahve


www.kahveciniz.com


www.kahvecilerim.com


#kahvekahve #kahveciniz #kurabiye #kahve #çekirdek #minik #afiyetolsun #pudraşekeri #mısır #nişasta #yumuşak #kıvam


http://www.kahvekahve.com/

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ

Bu öyle bir kurabiye ki hem kahve çekirdeği görünümünde hem de kahveli tadıyla baş döndürüyor...
Malzemeler:
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağını un ve nişasta hariç diğer malzemelerle yoğurun.
Daha sonra nişastayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir kurabiye hamuru elde edeceğiz.
Kahveli kurabiye hamurundan küçük ceviz büyüklüğünde parça alıp, yuvarlayın.
Daha sonra oval şekil verip, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Bir kürdan veya çöp şiş yardımıyla kurabiyelerin üzerine uzunlamasına bastırarak çizgi yapın.
Fırınımızı 170 derece fanlı kısmına ayarlayıp ısıtın. Kurabiyeleri ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
Kahvenin yanında minik kahve çekirdeklerinizle keyif yapma vakti! Afiyet olsun :)

kahvekahve


www.kahveciniz.com


www.kahvecilerim.com


#kahvekahve #kahveciniz #kurabiye #kahve #çekirdek #minik #afiyetolsun #pudraşekeri #mısır #nişasta #yumuşak #kıvam


http://www.kahvekahve.com/

5 Temmuz 2017 Çarşamba

Bir Damy's Kitchen Tarifi: Tiramisu (Pişmiş ve Alkolsüz)

Bugün sizlerle kahveseverlerin tartışmasız en sevdiği tatlı olan, bir İtalyan mucizesi Tiramisu tarifi ile buluşturuyoruz. Kahvenin daha da bir lezzet kattığı bu tarif genelde likor kullanılarak yapılıyor. Ancak bugünkü tarifimiz alkolsüz, ama aynı lezzeti koruyor. Şefimiz ise Damy's Kitchen'dan tanıdığınız Damla Hanım. Kendisini sadece nefis tarifleri ile değil; Instagram'daki hayran kitlesi ile, hayvan sevgisi ve kedisi Eros ile, her tarifi ile birlikte gelen müthiş fotoğraflar ile de tanıyoruz. Daha fazla Damy's Kitchen tarifi için www.damyskitchen.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Custard (Vanilyalı Muhallebi) Malzemeleri

  • 240 gr (1 su bardağı) süt
  • 75 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
  • 17 gr (2 yemek kaşığı) un
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya 1 tatlı kaşığı toz vanilya veya 1 adet çubuk vanilya tohumları)
  • 28 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ (küp küp doğranmış)

 Yapılışı

  1. Küçük boy bir tencerede sütün 3/4 su bardaklık kısmını (180 gr) toz şekerin 1/4 su bardaklık (50 gr) kısmıyla ısıtmaya başlayın.
  2. Ayrı bir orta boy ısıya dayanıklı kasede ise sütün kalanını, toz şekerin kalanı, un, yumurta sarıları ve vanilya ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
  3. Ocaktaki süt ısınınca kısık ateşe alın ve bir iki kepçe yumurtalı kaseye koyup çırpma teli ile karıştırın. Sonra çok yavaşça tencerenizin içine bir yandan çırpma teli ile sürekli karıştırarak dökün ve koyulaşana kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  4. Baloncuklar çıkar çıkmaz ateşten alın ve hemen temiz bir ısıya dayanıklı kaseye süzgeçten geçirerek dökün. İçine küp küp kesilmiş tereyağını ekleyin ve tereyağ eriyene kadar karıştırdıktan sonra muhallebinin üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabına kaldırın. (Soğuma sürecini hızlandırmak amaçlı buzluğa da kaldırılabilir) Yaklaşık en as 1 saat veya 1 gün boyunca buzdolabında bekleyebilir.
  5. Custard soğurken şurubumuzu hazırlıyoruz.

Espressolu Kahve Şurubu için Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı instant çözülebilir espresso tozu (veya nescafe)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

 Yapılışı

  1. Isıya dayanıklı bir kasede kahve, kaynar su ve şekeri karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

 Mascarpone'lu Kreması için Malzemeler

  • 250 gr mascarpone peyniri (soğuk)
  • 235 gr (1 su bardağı) krema (soğuk)
  • 40 gr (1/4 su bardağı) pudra şekeri
  • 24 adet (200 gr) kedidili bisküvi
  • Kakao (süslemek için)

 Yapılışı

  1. Bu aşamaya hem buzdolabındaki kahve şurubunuz hem de custard'ınız soğuyunca başlayın.
  2. Bir çırpma kabında soğuk kremanızı pudra şekeriyle kabarıp sertleşene kadar mikserle çırpın.
  3. Buzdolabından custard'ı çıkartın ve streç filmi sıyırdıktan sonra içine mascarpone peynirini koyup pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Kremanızı içine ekleyin ve spatula ile birbirine güzelce yedirin.
  5. Hiç bekleyip kremayı ılındırmadan tiramisuyu hazırlıyoruz.
  6. 20x20 cm'lik bir borcamın içine tek tek kahve şurubuna batırılıp çıkartılmış kedidili bisküvilerinizi tek kat olacak şekilde dizin. Şuruba batırma işlemi saniyelik olsun, batırıp bekletirseniz oldukça cıvıklaşacaklardır.
  7. Üzerine kremanızın yarısını döküp üzerini spatula ile düzleyin.
  8. Kalan kedidillerini tekrar kahve şurubuna tek tek batırarak kremanızın üzerine dizin.
  9. En son kalan kremanızın bir kısmını döküp üzerini düzledikten sonra fotoğraftaki gibi bir sunum yapmak istiyorsanız kalan kremanızı sıkma torbasına koyup top top birbirleriyle bitişik olacak şekilde sıkıyorsunuz.
  10. Tiramisu hazır! Buzdolabında en az 6 saat bekledikten sonra üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.

 

 

http://www.kahvekahve.com/
www.kahveciniz.com.tr

www.kahvecilerim.com

Bir Damy's Kitchen Tarifi: Tiramisu (Pişmiş ve Alkolsüz)

Bugün sizlerle kahveseverlerin tartışmasız en sevdiği tatlı olan, bir İtalyan mucizesi Tiramisu tarifi ile buluşturuyoruz. Kahvenin daha da bir lezzet kattığı bu tarif genelde likor kullanılarak yapılıyor. Ancak bugünkü tarifimiz alkolsüz, ama aynı lezzeti koruyor. Şefimiz ise Damy's Kitchen'dan tanıdığınız Damla Hanım. Kendisini sadece nefis tarifleri ile değil; Instagram'daki hayran kitlesi ile, hayvan sevgisi ve kedisi Eros ile, her tarifi ile birlikte gelen müthiş fotoğraflar ile de tanıyoruz. Daha fazla Damy's Kitchen tarifi için www.damyskitchen.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Custard (Vanilyalı Muhallebi) Malzemeleri

  • 240 gr (1 su bardağı) süt
  • 75 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
  • 17 gr (2 yemek kaşığı) un
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya 1 tatlı kaşığı toz vanilya veya 1 adet çubuk vanilya tohumları)
  • 28 gr (2 yemek kaşığı) tereyağ (küp küp doğranmış)

 Yapılışı

  1. Küçük boy bir tencerede sütün 3/4 su bardaklık kısmını (180 gr) toz şekerin 1/4 su bardaklık (50 gr) kısmıyla ısıtmaya başlayın.
  2. Ayrı bir orta boy ısıya dayanıklı kasede ise sütün kalanını, toz şekerin kalanı, un, yumurta sarıları ve vanilya ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
  3. Ocaktaki süt ısınınca kısık ateşe alın ve bir iki kepçe yumurtalı kaseye koyup çırpma teli ile karıştırın. Sonra çok yavaşça tencerenizin içine bir yandan çırpma teli ile sürekli karıştırarak dökün ve koyulaşana kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  4. Baloncuklar çıkar çıkmaz ateşten alın ve hemen temiz bir ısıya dayanıklı kaseye süzgeçten geçirerek dökün. İçine küp küp kesilmiş tereyağını ekleyin ve tereyağ eriyene kadar karıştırdıktan sonra muhallebinin üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabına kaldırın. (Soğuma sürecini hızlandırmak amaçlı buzluğa da kaldırılabilir) Yaklaşık en as 1 saat veya 1 gün boyunca buzdolabında bekleyebilir.
  5. Custard soğurken şurubumuzu hazırlıyoruz.

Espressolu Kahve Şurubu için Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı instant çözülebilir espresso tozu (veya nescafe)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

 Yapılışı

  1. Isıya dayanıklı bir kasede kahve, kaynar su ve şekeri karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

 Mascarpone'lu Kreması için Malzemeler

  • 250 gr mascarpone peyniri (soğuk)
  • 235 gr (1 su bardağı) krema (soğuk)
  • 40 gr (1/4 su bardağı) pudra şekeri
  • 24 adet (200 gr) kedidili bisküvi
  • Kakao (süslemek için)

 Yapılışı

  1. Bu aşamaya hem buzdolabındaki kahve şurubunuz hem de custard'ınız soğuyunca başlayın.
  2. Bir çırpma kabında soğuk kremanızı pudra şekeriyle kabarıp sertleşene kadar mikserle çırpın.
  3. Buzdolabından custard'ı çıkartın ve streç filmi sıyırdıktan sonra içine mascarpone peynirini koyup pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Kremanızı içine ekleyin ve spatula ile birbirine güzelce yedirin.
  5. Hiç bekleyip kremayı ılındırmadan tiramisuyu hazırlıyoruz.
  6. 20x20 cm'lik bir borcamın içine tek tek kahve şurubuna batırılıp çıkartılmış kedidili bisküvilerinizi tek kat olacak şekilde dizin. Şuruba batırma işlemi saniyelik olsun, batırıp bekletirseniz oldukça cıvıklaşacaklardır.
  7. Üzerine kremanızın yarısını döküp üzerini spatula ile düzleyin.
  8. Kalan kedidillerini tekrar kahve şurubuna tek tek batırarak kremanızın üzerine dizin.
  9. En son kalan kremanızın bir kısmını döküp üzerini düzledikten sonra fotoğraftaki gibi bir sunum yapmak istiyorsanız kalan kremanızı sıkma torbasına koyup top top birbirleriyle bitişik olacak şekilde sıkıyorsunuz.
  10. Tiramisu hazır! Buzdolabında en az 6 saat bekledikten sonra üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.

 

 

http://www.kahvekahve.com/
www.kahveciniz.com.tr

www.kahvecilerim.com

Kahve çekirdeği yenebilir mi?

Kahve çekirdeği yenebilir mi?
 

Soru: Sitenizde gezindim ama kahve çekirdeğinin çekirdek olarak tüketilmesi sonucu yarar veya zarara rastlamadım. Bu nedenle sormak isterim ki çikolata kaplı kahve çekirdeklerinin vücuda verdiği zarar nedir? Günden en fazla kaç tane tüketilebilir? Kalorisi, kafein değeri nedir?

Yanıt: Kahvenin çekirdek olarak tüketilmesi ya da içecek olarak tüketilmesi arasında teorik olarak fark yok. Belki bilirsiniz; Arap yarımadasında kahvenin fırınlanarak kullanılma yöntemi bulunmadan önce uzun yıllar kahve, yeşil hali ile pişirilmeden ekmek ve diğer yiyeceklere katık olarak hazırlanıp tüketilmiş. Dolayısı ile çikolata kaplı çekirdekte bir sorun yok. Burada dikkat edilecek önemli bir nokta, bazen kahve çekirdeği yemek, demir eksikliği anemisinin belirtisi olabiliyor. Niye o zaman kahveyi çekirdek olarak tüketmiyorsunuz derseniz; çekirdek çok aromatik, sert ve uzun süren kalan bir lezzete sahip ve pişirme işlemleri aromatik özelliklerini ön plana çıkartırken, fırınlanmış çekirdek oldukça sert bir tada sahip. Bu da çok tercih edilen bir şey değil. Kahve ile ilgili kalori ve kafein bilgileri çekirdek üzerinden değil de, kahve ile yapılan içecekler üzerinden verilmekte. Kaloriye bakarsanız çekirdeğin kalori miktarı sıfıra yakın ancak içecek haline gelip de üzerine şeker, süt, krema vb. eklenince kalori artıyor.  Kafein içeriği ise çekirdekten çekirdeğe değişmekte ise de genellikle çekirdeğin %1-1,4’ü kafein içeriyor. Arabica çekirdekler Robusta ’ya göre daha az kafein içermekteler. Bir bardak espresso (30 ml) 40 mg kafein içeriyor (yaklaşık 7 gram kahve). 1 kap Nescafe (instant kahve) 60-80 mg kafein içeriyor. Genellikle günlük kafein alımının 250 ml’yi geçmemesi önerilmekte. Ayrıca kahve çekirdeği ne kadar çok fırınlanmış ise kafein içeriği o kadar çok azalmakta. Decaf çekirdeklerde kafein oranı ise %0.02 yani bir kap decaf kahve 2-4 mg kafein içermekte

Kahve nasıl saklanmalı?
 

Kahveyi uzun süre saklamak zor. Çünkü oksijen ile temas ettiği sürece içindeki kimyasal maddeler okside olmaya ve bozulmaya başlıyor. Bazı temel kurallar var:

1. Çekirdek olarak, çekmeden saklamak ve her içişte taze çekmek doğru

2. Kullandığınız kabın kapağı çok sıkı kapanıyor olmalı yani hava almamalı. Bu biraz zor, yurtdışında içerdeki havayı boşaltan sistemleri olan kaplar bile var ama işe yarıyor mu bilmiyorum,

3. Özellikle çekirdek kahveyi buzdolabında saklayın diyenler çok ancak buna karşı görüşü olanlar da var. Ben, eğer uzun sure kullanmayacaksam buzdolabında saklıyorum.

4. Annem hep kahve kabının içine nemini alsın diye pirinç atar veya küp şeker koyar?

Galiba en iyisi kahveyi az alıp, hızla tüketmek.

 

. Bazı makinaları Türkiye'de bulmak zor ancak site işe yarayabilir. Ben Cimbali ev tipi (Domus) kullanıyorum. Gayet memnunum, geçenlerde bölümdeki odama bir Krups yarı-otomatik aldım. İlginçtir, çok iyi krema yapıyor ancak kahve tadı biraz yavan. Aslında, bu web sayfasında deneyimlerimizi paylaşsak hoş olabilir.

 

 

 

 

www.kahveciniz.com

www.kahvekahve.com

www.kahvecilerim.com

www.caykahvemakinasi.com